Wednesday, 4 June 2014

Mineral Coffee Untuk Ibu Mengandung dan Menyusu?


Assalamualaikum semua... 
Hari ni dida nak bercerita tentang Kebaikkan dan Kelebihan Mineral Coffee pada uollss terutamanya pada ibu2 mengandung dan menyusukan bayi. Ramai sangat kawan2 dida or customer diluar sana yang bertanya tentang breastfeeding mom ni boleh minum ke MINERALCOFFEE ni? Orang mengandung boleh minum ke idak? So kat sini dida nak jelas dengan lebih lanjut tentang persoalan2 yang sering ditanya pada dida. Okay untuk pengetahuan ibu2 semua... 
JAWAPANNYA ADALAH YES, BOLEH MINUM, INSYAALLAH OK

Selain kandungan KAFEIN yang sangat rendah, khasiat mineral-mineral dalam Garam Buluhnya amat diperlukan oleh tubuh badan. 

Pasti ramai yang tidak bersetuju apabila wanita hamil atau menyusu mengamalkan KOPI. Ya, KAFEIN yg terkandung dalam kebanyakan kopi di pasaran termasuk 3 dalam 1 amat tinggi kuantitinya yang boleh memberi kesan kepada bayi dalam kandungan mahupun yang disusukan.

Jangan lupa, KAFEIN tetap diperlukan oleh badan kita walaupun dalam keadaan berbadan dua atau menyusu tetapi dalam kuantiti yang sedikit. Sebab itulah ibu mengandung atau menyusu mesti pilih MINERAL COFFEE... 

Selain kandungan KAFEIN yang sangat rendah, khasiat mineral-mineral dalam Garam Buluhnya amat diperlukan oleh tubuh badan. 

Untuk menguatkan lagi jawapan tersebut, meh kita kongsi about mineral coffee ni. Let's check it out!!

Bagi IBU MENGANDUNG, Mineral Coffee dapat:

  • Mengatasi masalah bacaan tekanan darah rendah.
  • Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM (gestational diabetes mellitus) atau kencing manis ketika mengandung.
  • Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sangat rendah.
  • Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami 'morning sickness', tidak lalu makan atau kerap muntah pada awal kehamilan.
  • Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
  • Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.


Bagi IBU MENYUSU, Mineral Coffee boleh membantu bagi:

  • Khasiat Magnesium dalam Mineral Coffee akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
  • Mineral Coffee dpg meredakan stress para ibu akibat masalah kesihatan/ kesakitan selepas bersalin dll.
  • Ingat punca utama KEGAGALAN penyusuan eksklusif ibu adalah STRESS selain amalan pemakanan yg tidak betul.
  • Membanyakkan / memekatkan susu badan.
  • Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dengan MENYUSU BAYI bersama MINERAL COFFEE. Ini kerana selepas bersalin pasti sembelit & mengalami kesukaran untuk membuang air... So bila minum #mineralcoffee ia melawaskan perut kita.


Dida mendapat banyak pertanyaan bagi yang ragu2 untuk minum #mineralcoffee.
Pasni dh bole minum coffee dgn senang hati.

#mineralcoffee adalah satu2nya coffee with #garambuluh .No sugar added, no preservative, no cholestrol & rasa dia errmm memang sedap. Dulu dida klu minum #coffee mesti #sakitkepala #peningkepala but #mineralcoffee  memang lain dari yang lain.. Sekotak only RM26.50 with 20 sachets. Dida suggest beli 2 kotak untuk consume sebulan. 2 kotak RM50 / 4 kotak RM100. Wasaap dida #edaariff #0192049504 #sayajual

Contact Dida untuk mendapatkan Mineral Coffee anda hari ini!
Text/whatssapp Dida

Berminat menjadi agent.. modal serendah Rm300!!!





Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff

1 comment :

  1. Min kaffe ini kan untuk beri tenaga n tahan lapar Kalau bagi ibu yang breastfeeding tidak ke baby pun dpt kesan yg macam tue??sebab apa yg di makan n minum oleh ibu akan turun ke baby melalui breastfeeding

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...